Nykyisin ollaan kovasti huolissaan siitä, ulkoilevatko ja liikkuvatko lapset ja nuoret riittävän paljon. Erilaiset pelikoneet vievät valtaosan monen lapsen ja nuoren vapaa-ajasta ja monet vanhemmat kokevat, että lapsia voi olla vaikea houkutella ulkoilemaan. Tällöin ulkoiluun kannustava mielekäs harrastus, kuten rc-veneharrastus, voi olla hyvä ratkaisu, joka saa koko perheen liikkeelle. Tämä artikkeli tarjoaa vinkkejä koko perheen yhteisiksi harrastuksiksi sopivista ulkoiluun kannustavista harrastuksista!

Rc-veneharrastus innostaa ulkoilemaan

Rc-veneharrastus on monin tavoin erittäin mielenkiintoinen harrastus, joka on monissa perheissä hurmannut koko perheen. Veneintoilijoille rc-veneily tuo harrastukseen aivan uudenlaisen tulokulman ja saa usein innostumaan veneilystä entistä enemmän. Yhdessä ulkona upeiden veneiden parissa touhutessa koko perhe saa samalla kuin huomaamatta raitista ilmaa ja hyvää mieltä.

Suunnistus on luontoystävällinen harrastus

Suunnistus on erinomainen, ja oikein toteutettuna luontoystävällinen harrastus, joka sopii koko perheen harrastukseksi ja saa koko perheen liikkumaan raittiissa ilmassa kauniin luonnon keskellä. Suunnistukseen on mahdollista tutustua esimerkiksi joissakin koko perheelle suunnatuissa ulkoilupäivissä, joiden yhdeksi ohjelmanumeroksi on valittu juuri suunnistus.

On upeaa lähteä tutustumaan luontoon ja suunnistuksen perusteisiin yhdessä koko perheen voimin. Helpot radat tarjoavat aloittelevillekin suunnistajille oivalluksen ja onnistumisen elämyksiä ja tällaisissa suunnistusradoissa tukeudutaankin usein hyvin pitkälti luonnosta jo löytyviin polkuihin. Myös luontorastit ovat oivallinen tapa tutustua luontoon ja siihen liittyviin upeisiin kohteisiin – ja saada samalla koko perhe liikkeelle.

Kokeile purjehdusta

Purjehdus soveltuu yllättävän hyvin koko perheen harrastukseksi. Lisäksi se on ihanan luonnonläheinen harrastus, jossa lapsi oppii toimimaan luontoa kunnioittaen ja sen armoilla. Tässä säässä koko perhe saa raitista ilmaa ja oppii samalla todella paljon!

Suosi liikunnallisia sovelluksia

Nykylapset ovat vanhempien näkökulmasta katsottuina usein jo lähes kännykän orjia. Erilaiset kännykältä löytyvät pelit, sovellukset ja muu viihde ovat saaneet lapset koukuttumaan jo siinä määrin, etteivät läheskään kaikki lapset enää oikein osaa lähteä luontoretkille ja tutustumaan luonnon omiin ihmeisiin. Tällaisissa tilanteissa hyvä ratkaisu lähteä liikkeelle on suosia liikunnallisia sovelluksia ja pelejä. Esimerkiksi Pokemon Go saa lapset liikkeelle ja etsimään maastossa lymyileviä Pokemon-hahmoja.