Rc-helikopteri- tai -lennokkiharrastus sopii hyvin myös aloittelijalle. Harrastus on itse asiassa niin mielenkiintoinen, että se tempaa helposti aloittelijankin mukaansa. Parhaimmillaan harrastuksesta voi tulla jopa koko perheen yhteinen, rakas harrastus, jonka parissa aika kuluu kuin siivillä. Tietyistä perusasioista kannattaa kuitenkin ottaa selvää ennen harrastuksen aloittamista, jotta sen aloittaminen ei kaadu heti alkuunsa. Löydät tästä artikkelista hyviä vinkkejä, joiden avulla aloitteleva rc-helikopteri pääsee hyvin alkuun!

Aloita sopivasta kerhosta

Rc-helikopteriharrastus kannattaa aloittaa sopivasta kerhosta. Erilaisia rc-helikoptereita ja -lennokkeja on tarjolla runsain mitoin ja ne on tarkoitettu erilaisiin käyttötarkoituksiin. Tämän vuoksi aloittelijan voikin olla vaikeaa löytää itselleen sopivaa harjoituskopteria ilman asiantuntevaa apua. Rc-kerho voi auttaa valinnan tekemisessä ja antaa lento-opetusta. Yhdistyksen jäsenet saavat talkoovoimin järjestettyä opetusta maksutta ja opetustoimintaa valvoo kokenut lennättäjä.

Tutustu lennokkioppaisiin

Esimerkiksi Kuopion lennokkikerho eli KIHU on laatinut erinomaisen lennokkioppaan, jossa esitellään radio-ohjattavat lennokit alkeista lähtien. Tähän oppaaseen kannattaakin tutustua ennen varsinaisen harrastuksen aloittamista. Opas tarjoaa lennokkien perustiedot. Samalla se kertoo lennokkien tekniikasta ja rc-harrastuksen termistöstä.

Lennokki- ja kopterifoorumit

Hyvää tietoa saa myös alan keskustelufoorumeilta. Lennokit.net- ja RC-Kopterit ry:n foorumi ovat oivallisia keskustelufoorumeita, joista saat hyvää rc-harrastukseen liittyvää tietoa. Näillä foorumeilla voi kysyä lennokkien lennättämisestä kaikkea maan ja taivaan välillä!

Osallistu lennonopetukseen

Aloittelijan ei koskaan tulisi lähteä lennättämään rc-laitetta ilman valvontaa ja ohjausta. Valvojaksi kannattaa valita kokenut alan harrastaja. Aina kannattaa muistaa, että osaamaton lennokin lennättäjä voi saada aikaan suuria vahinkoja ja jopa aiheuttaa onnettomuuksia. Lisäksi lennättäjän tulee tuntea lennätysalueen lennokeille asetetut korkeusrajoitukset. Monissa kerhoissa lennonopetus on jäsenille maksutonta ja kokeneet alan harrastajat neuvovat yleensä mielellään kokemattomia harrastajia.

Ennen lennätystä on tärkeää myös varmistaa, että harjoituslaitteen tekniikka on kunnossa! Jos olet ostamassa omaa rc-kopteria, kannattaa ottaa mukaan asiantunteva harrastaja tai pyytää neuvoja asiantuntevalta myyjältä. Ennen kuin lennätät kopteriasi ensimmäistä kertaa, kannattaa käydä läpi kopterisi asetukset. Pyydä tässä vaiheessa neuvoja kokeneelta harrastajalta! Harjoittele aina turvallisessa ympäristössä, jossa ei ole haittatekijöitä. Esimerkiksi liikenne ja pienet lapset voivat olla vaaratekijöitä lennätettäessä rc-kopteria – etenkin, silloin, kun kopterin ohjaimissa on aloittelija.