Rc-harrastus sopii hyvin monenikäisille harrastajille. Se on myös harrastus, joka antaa harrastajalleen erityisen paljon. Esimerkiksi rc-autojen parissa harrastus on erityisen vauhdikasta menoa ja tällaisen menopelin ohjaajan tuleekin olla hyvä kuljettaja ja hänen reagointikykynsä tulee olla erinomainen. Kerromme tässä artikkelissa aivan ensimmäiseksi, miksi harrastaminen on niin kovin tärkeää erityisesti lapsille ja nuorille ja tämän jälkeen esittelemme niitä hyötyjä, joita rc-harrastus parhaimmillaan harrastajalleen tuo.

Harrastusten merkitys

Harrastukset ovat erityisen tärkeitä lapsille ja nuorille. Ne auttavat lasta ja nuorta kehittämään omaa itsetuntoaan, saamaan mielekästä tekemistä ja usein jopa hankkimaan uusia ystäviä. Jopa Prinsessa Annen tiedetään nauttivan yhteisestä harrastuksesta kuningatar-Elisabetin kanssa. Molempien tiedetään nimittäin olevan innokkaita hevosharrastajia ja ratsastavan mielellään yhdessä.

Kuningatar Elisabetin ainoan tyttären tiedetäänkin harrastaneen ratsastusta jo pienestä pitäen ja hänen mielestään oleminen eläinten parissa lisää ihmisen fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia. Juuri tämän vuoksi harrastukset ovatkin niin kovin tärkeitä! On myös tärkeää, että saisi harrastaa juuri sitä, mikä tuottaa hänelle erityistä iloa. Prinsessa Annelle ratsastusharrastuksesta on tullut jopa ura, sillä hän on osallistunut ratsastajana olympialaisiin ja voittanut monia kilparatsastusmitaleja. Tätä taustaa vasten on erityisen upeaa, että monet tahot tukevat Suomessa vähävaraisten perheiden lasten harrastuksia, jotta kaikilla olisi Suomessa edelleenkin mahdollisimman tasa-arvoiset mahdollisuudet harrastaa juuri haluamiaan asioita.

Rc-harrastuksen moninainen anti

Rc-harrastuksen anti on hyvin monipuolista. Tässä lajissa riittää vauhtia ja jännittäviä tilanteita ja harrastajan tuleekin oppia parantamaan omia ajosuorituksiaan pärjätäkseen kovissa ja vauhdikkaissa kilpailuissa. Lajin harrastaminen parantaakin regointikykyä ja tietynlaista ajosilmää.

Helpoiten mukaan pääsee ottamalla yhteyttä rc-seuraan ja aloittamaan harrastustoiminnan heidän kauttaan. Seurasta löytyy rc-autoja, joten harrastuksen alkutaipaleella ei ole välttämätöntä hankkia omaa rc-autoa. Tämä madaltaa rc-harrastuksen kokeilukynnystä.

Rc-harrastuksen ei suinkaan tarvitse rajoittua pelkästään rc-kulkuneuvojen ajamiseen, vaan kaikista innokkaimmat alan harrastajat myös rakentavat itse omat rc-kulkuvälineensä. Tämä tuo harrastukseen aivan uudenlaisen, haastavan, mutta erittäin mielenkiintoisen aspektin.

Harrastuksen kautta tutustuu helposti muihin saman henkisiin harrastajiin ja voi löytää jopa ystäviä. Rc on myös laji, joka tempaa helposti mukaansa koko perheen. Parhaimmillaan se voikin lisätä perheen me-henkeä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta yhteisen mielekkään tekemisen kautta.