Nykyään internetyhteydellä varustettu kännykkä on oikea viihdetarjonnan aarreaitta ja siitä on paljon iloa myös rc-harrastuksessa. Tiesitkö, että osaa rc-kulkuvälineistä voi jopa ohjata kännykän välityksellä? Kerromme sinulle tässä artikkelissa, kuinka rc-harrastaja saa mahdollisimman paljon irti älypuhelimestaan ja kuinka älypuhelin voi tuoda tähänkin harrastukseen aivan uudenlaisen aspektin.

Ohjaa rc-laitteitasi kännykällä

Monia rc-laitteita voi ohjata kännykällä. Kokeile esimerkiksi kännykällä ohjattavaa RC101W nano-kamerakopteria, joka on yksi maailman pienimmistä rc-kuvauskoptereista. Tästä kopterista löytyy yllättävän hyvä ja käyttökelpoinen kamera, vaikka kopteri itse onkin niin pieni, että se mahtuu hyvin kämmenelle. Kooltaan kopteri on nimittäin ainoastaan 62 x 20 millimetriä ja painaa ainoastaan 15 grammaa. Tästä huolimatta kopterista löytyy yllättävän runsas määrä hyödyllisiä ominaisuuksia. Kopteria voi ohjata perinteisellä ohjaimella, mutta sitä voi käyttää myös kännykkäsovelluksella. Kantaman pituus on noin 15 metristä 30 metriin. Kantamaan vaikuttaa ohjaustapa ja muut ulkoiset olosuhteet. Aktiivista kuvaus- ja lentoaikaa kopteri tarjoaa noin 4 minuutin verran kerrallaan. Tämän kopterin ohjaamisen oppiminen on melko helppoa, vaikkei olisi koskaan ohjannut muita rc-lennokkeja.

Iloa kännykästä taukoihin

Rc-harrastuksessa joutuu joskus odottelemaan omaa ohjausvuoroa ja muutoinkin on hyvä pitää riittävästi taukoja, jotta omaan suoritukseen jaksaa keskittyä mahdollisimman hyvin. Myös tällöin taskuta löytyvästä älypuhelimesta on runsaasti iloa. Monet rc-harrastajat rentoutuvat esimerkiksi pelaamalla. Pelipaikoiksi saattavat valikoitua esimerkiksi parhaat Mummys Gold -pelit tai muut suositut pelipaikat.

Kännykkäsovellusten joukosta löytyy myös äänikirjapalveluita, joissa voi taukojen aikana lukea tai kuunnella kirjoja. Jännittäviin tarinoihin uppoutuminen auttaa rentoutumaan ja palautumaan myös rc-kisamatkoilla. Erityisen runsaan määrän erilaista viihdettä tarjoaa kännykästä löytyvä suoratoistopalvelu, kuten Netflix. Rentoudu vaikkapa hyvän elokuvan tai jännittävän sarjan äärellä ja anna ajatustesi vaeltaa hetkeksi rc-maailman ulkopuolelle.

Tauot voi myös käyttää hyväksi ja hankkia itselle uutta, alaan liittyvää tietoa mielekkäällä tavalla. Jos haluat tutustua lähemmin vaikkapa lentokoneisiin taukojesi aikana, löytyy monista suoratoistopalveluista myös hyviä dokumentteja, jotka voivat tarjota sinulle mielenkiintoista uutta tietoa harrastustasi tukemaan. Tällainen tieto voi toimia mielenkiintoisena keskustelunavaajana pyrkiessäsi tutustumaan uusiin rc-harrastajiin.